Яким повинен бути якісний шаблон для інтернет-магазину

  • Автор: Vladimir Fedorychak
  • По темі: Веб-дизайн

Не важливо, пробуєте ви свої сили в онлайн-торгівлі вперше або ж є власником кількох діючих проектів, потрібно розуміти очевидний момент - правильно підібраний шаблон дизайну для інтернет-магазину суттєво впливає на його успіх надалі.

У процесі роботи над Prem-site ми дуже багато уваги приділили опрацюванню саме дизайну, причому це стосується як платних, так і безкоштовних рішень. Давайте ж на прикладі наших робіт розберемо, яким повинен бути якісний шаблон для сайту інтернет-магазину, щоб він не тільки продавав, а й був приємним для користувача.


Тематичність



Якщо ваш інтернет-магазин присвячений продажу ювелірних прикрас, а оформлення зроблене в стилі hi-tech-порталу, це явно буде видаватись дивним. Про гармонійність сприйняття з боку відвідувача, мабуть, можна не говорити. Тематичне оформлення робить дизайн цілісним і більш солідним.


Інформативність



Витративши час на опрацювання структури, можна без проблем розмістити на сторінках сайту всю важливу для покупця інформацію. Як приклад вище наведено скріншот картки товару, на якому можна побачити таку інформацію, як:


  • фото і характеристики товару
  • умови доставки і оплати
  • схожі товари і т. д.

Таким чином, можна уникнути можливого зниження конверсії через те, що відвідувач, перейшовши на сторінку з пошуку, просто не знайшов того, що його цікавило.


Мінімалізм


Точніше помірність в оформленні. Чудовим прикладом мінімалістичного підходу в дизайні є плаский стиль (flat design), який вже міцно закріпився в англомовному сегменті Інтернету і набирає обертів на просторах СНД.


Зручність перегляду



Адаптивний дизайн, або responsive design, - верстка макету сайту в такому вигляді, щоб його елементи можна було масштабувати залежно від пристрою, на якому здійснюється перегляд користувачем. Це дуже актуально, враховуючи той момент, що кількість мобільних користувачів вже перевищила 20% і продовжує зростати.


Акцент на конверсії


Не захоплюйтеся «красивостями», а пам'ятайте, що основне завдання сайту - продавати. Відвідувач приходить на сайт інтернет-магазину тому, що шукає потрібний йому товар, а не для того, щоб розглядати результат умінь вашого дизайнера. Опрацьовуйте форми, віджети та інші елементи сторінки таким чином, щоб вони підштовхували відвідувача зробити конверсійну дію. Акцент повинен бути саме на зручності користування.

Ми перерахували п'ять основних характеристик, яким повинен відповідати якісний шаблон дизайну інтернет-магазину. Дотримуючись їх, ви зможете зробити свій сайт не лише зручним для відвідувача, але і комерційно ефективним.

479 0
Залишіть свій коментар до статті